Altaro VM Backup Support Centre



Email notifications are not being delivered

Last Updated: May 03, 2016 01:51PM CEST

PROBLEM


Email notifications have been configured but are not being received 

 

CAUSE


Incorrect SMTP settings, mail server relay settings, or firewall rules.

 

SOLUTION

 
  1. Check that you are using the correct SMTP settings to match those of your Mail Server. More information on how to configure notifications can be found here.
     
  2. If the mail server requires SSL to connect, ensure that you are enabling this option from the Altaro VM Backup configuration.
     
  3. Check that any firewall (software/hardware) that lies between the Altaro VM Backup machine to your Mail Server are not blocking the attempted SMTP connection.
     
  4. Send a test e-mail via telnet from the machine running the Altaro VM Backup to your Mail Server to verify if the mail server is accepting messages from the Altaro VM Backup machine. If this does not work, then you will need to check your mail server settings to allow such messages from the Altaro VM Backup machine.
     
  5. If all the above work and email notifications are still not getting through, please contact support
 

 

Facebook LinkedIn Twitter Google+ Blog

© 2017 Altaro Software
Customer service software powered by Desk.com
beta@altaro.com
http://assets3.desk.com/
false
desk
Loading
seconds ago
a minute ago
minutes ago
an hour ago
hours ago
a day ago
days ago
about
false
Invalid characters found
/customer/en/portal/articles/autocomplete